Јована Арсић првакиња Европе у веслању и нада српског и зрењанинског спорта за Париз – честитка градоначелника

Репрезентативка Србије у веслању Јована Арсић освојила је данас златну медаљу на Европском првенству у Сегедину (Мађарска), у дисциплини скиф, чиме је постигла највећи успех у историји српског женског веслања. Још раније она је обезбедила пласман на Олимпијске игре у Паризу овог лета, а данашњим сјајним резултатом истакла је кандидатуру и за добар резултат на највећој светској спортској смотри.

Поводом освајања титуле европске шампионке, честитку Јовани Арсић упутио је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
“Све честитке нашој Јовани на сјајном успеху и најлепшој увертири пред Олимпијске игре. Европско злато за Србију, злато за њен клуб “Партизан”, али и злато за град Зрењанин, у ком је рођена и дуго веслала. Поносимо се нашом веслачком традицијом и резултатима и свим срцем желимо јој успеха и на наредним такмичењима и у животу. Јована наставља и нашу славну олимпијску причу и биће у Паризу важан део олимпијске породице која ће представљати Србију и Зрењанин”, поручио је градоначелник Зрењанина.

Јована Арсић рођена је 10. септембра 1992. године у Зрењанину. Веслањем је почела да се бави у ВК “Зренекс”, где је и стекла пуну афирмацију, под тренерском палицом прослављеног стручњака, недавно преминулог Веселина Вучићевића. Чланица “Зренекса” била је до 2017. године, када прелази у београдску “Црвену Звезду”. Од 2022. године чланица је ВК “Партизан”. Највеће успехе бележи у протеклих неколико сезона – у Загребу 2021. године осваја бронзану медаљу на Светском купу, прву у нашем женском веслању, исте године наступа и на Олимпијским играма у Токију, а прошле године на Европском првенству на Бледу, у Словенији, заузима треће место у скифу.

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina